Чорний скорботний список синів Савранської громади, яких забрала війна, знову поповнився.
Скорбота, що розриває серце, сльози, біль, невимовна печаль наповнили жителів громади: 17 квітня 2024 року відбулось прощання з земляком, захисником КОНЮЧЕНКОМ ІВАНОМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ, який загинув 14 квітня 2024 року при виконанні бойового завдання по захисту України в районі населеного пункту Козацьке, Каховського району, Херсонської області.
Не існує жодних втішних слів у світі, щоб підібрати їх для людей, які втрачають рідного, втрачають назавжди. Жодні слова не опишуть той біль…. Не повернуть рідну людину… Вічна пам’ять… Вічний біль…
Попрощатись із мужнім воїном та розділити гіркий біль втрати з родиною загиблого прийшли керівництво громади, побратими, друзі, знайомі, жителі громади, стоячи на колінах, з квітами в руках та зі сльозами на очах від болючої втрати, бо втратили світлу молоду людину, захисника, який виявив стійкість і мужність у безжальній боротьбі проти російського агресора.
В березні 2022 року, Конюченко Іван Миколайович був мобілізований до лав ЗСУ. Обов’язки військової служби наш земляк виконував з відповідальністю. Завжди був ввічливий та чуйний до оточуючих. Разом зі своїми бойовими побратимами без страху боронив рідну землю та міцно тримав фронт України. В боях проявляв мужність, сміливість, відвагу та рішучість. Вірний військовій Присязі та українському народові, він з гідністю ніс військову службу, вірив у Перемогу та цілісну, вільну Україну й віддав найцінніше за цю мрію – своє життя.
Доземний уклін тобі, воїне-захиснику! Уклін тобі і велика вдячність!
Царство небесне!
Вічна і світла пам’ять!