COVID-сертифікат у Дії є одним із найпопулярніших документів серед українців. Щоб допомогти кожному українцю отримати сертифікат у Дії, Мінцифри створила спеціальний лендинг. Він доступний за посиланням.

Там можна знайти всю необхідну інформацію про види COVID-сертифікатів, інструкції та необхідні умови для генерування. Також на лендингу буде розміщено відповіді на найпоширеніші запитання. Наприклад, чому не підтягується сертифікат або що робити, якщо сертифікат зник із застосунку.

Нагадаємо, що Мінцифри почала відкривати офлайн-пункти Дії, де служба підтримки допомагатиме українцям із генеруванням COVID-сертифікатів. Вони працюватимуть у наймасовіших пунктах вакцинації.

В офлайн-пунктах можна проконсультуватися з таких питань:

·         дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;

·         подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку Дія;

·         які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);

·         визначити помилку генерування сертифіката;

·         що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

Проєкт реалізований Мінцифри спільно з МОЗ України, НСЗУ та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проєкт EU4DigitalUA і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України