За даними електронної системи охорони здоров’я, 97,1% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні в Україні, були невакцинованими, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини. Загалом серед українців, яким діагностували коронавірусну хворобу в цей період, 95,7% не були повністю вакциновані - інформує МОЗ.

 Це є ще одним свідченням того, що вакцинація діє та захищає від важкої форми COVID-19.

 Раніше повідомлялось, що 98.3% осіб старше 60 років, які померли внаслідок коронавірусної хвороби з 26 червня по 26 вересня 2021 року, були невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не отримали повного курсу щеплень. 

 Станом на 7 жовтня 2021 року в Україні принаймні одну дозу антиковідної вакцини отримали 7,36 млн осіб, з них повністю вакциновано 5,94 млн.

 Якщо ви ще не щеплені, не зволікайте – вакцинуйтеся та захистіть себе від тяжкого перебігу COVID-19 та його наслідків. 

 Щепитися варто навіть тим, хто вже перехворів, адже наразі невідомо, скільки саме триває природний імунітет після перенесеного захворювання. Одне з досліджень Центрів з контролю та профілактики захворювань в США (C.D.C) показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. 

 Запрошуємо мешканців Савранської територіальної громади активно вакцинуватися, щоб убезпечити себе від важкого перебігу хвороби та госпіталізації. 

Щеплення можна отримати в Савранському центрі первинної медико-санітарної допомоги в кабінеті № 25 (поліклінічне відділення Савранської лікарні).

 Також нагадуємо, що на щеплення можна записатися самостійно через електронну систему Helsi за зсилкою https://helsi.me/lp/vaccination, або завантаживши додаток Helsi в Google Play (https://bit.ly/3fNe5gW) чи App Store (https://apple.co/2JgAcjU), обрати доступну вакцину та місце вакцинації (пункт щеплення в заклади охорони здоров'я або центр масової вакцинації населення)..

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень за посиланням: list.covid19.gov.ua. Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua.