З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ої річниці виведення військ з Афганістану сьогодні, 15 лютого, в центральному парку селища Саврань пройшов мітинг-реквієм за участю виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна, учасників бойових дій на території інших держав, воїнів-інтернаціоналістів, працівників структурних підрозділів селищної ради, організацій, силових структур громади та представників громадськості.
Під час заходу, зі словами скорботи і підтримки, до присутніх звернувся виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун.
Сьогодні ми вшановуємо мужність наших співвітчизників, які, будучи вірними військовій присязі, брали участь у локальних війнах і збройних конфліктах, що точилися на території багатьох іноземних держав.
Олег Миколайович висловив особливі привітання ветеранам та учасникам бойових дій, які і сьогодні захищають незалежність України на передовій. Воїнів-інтернаціоналістів, які з честю виконали свій патріотичний обов’язок на території інших держав, нагородили Почесними грамотами та подяками Савранської селищної ради, а також грамотами ветеранських громадських організацій Афганістану.
У складні часи випробувань, які випали на долю нашої країни, ветерани військових конфліктів не залишаються осторонь активного життя. Завдяки своїм вмінням і наполегливості вони допомагають зі зброєю в руках відстоювати суверенітет, цілісність і незалежність України. З самого початку повномасштабної війни росії проти України виступили на захист рідної землі захищаючи територіальну цілісність України від російських загарбників.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять українських військових, які загинули під час бойових дій у Афганістані. По закінченню заходу відбулося покладання квітів.
Вічна пам’ять воїнам, які полягли на Афганській землі!
Вічна слава Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!