23 березня 2023 року за дорученням виконуючого обов’язки селищного голови Євгена Населенка перший заступник селищного голови Вадим Лісниченко провів засідання координаційної ради з гендерних питань, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
Розглядалось наступні питання:
-про організацію надання соціальних послуг по зареєстрованим фактам домашнього насильства та насильства за ознакою статі, по Савранській територіальній громаді (організація виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 658). Надання пропозицій по покращенню ефективності роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі при КУ «Центр надання соціальних послуг» Cавранської селищної ради;
- про дотримання права жінок згідно Конвенції Організації Об'єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.
По першому питанню доповідали: відповідальна особа за прийом заяв та повідомлень щодо скоєння домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Савранської селищної ради) та керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, які знайомили присутніх з проробленою роботою та питаннями, які виникають під час отримання повідомлень та надання соціальних послуг постраждалим.
Начальник служби у справах дітей розповіла про роботу, пророблену службою щодо двох дітей, постраждалих від домашнього насильства.
Перший заступник селищного голови наголосив на важливості протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі та співпраці всіх суб’єктів взаємодії.
Прийнято рішення проведену підрозділами селищної ради роботу вважати задовільною та у разі виникнення питань щодо своєчасного повідомлення про випадки домашнього насильства вирішувати їх по кожному випадку окремо.
По другому питанню доповідала головний спеціаліст відділу соціального захисту населення селищної ради, яка розповіла про основні питання, що порушуються Конвенції Організації Об'єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та проблеми, які постають перед жінками через російську агресію проти України.
Доповідь прийнято членами комісії до уваги та вирішено при виникненні фактів дискримінації щодо жінок негайно на них реагувати та залучати до їх вирішення всі гілки влади.