1 лютого 2022 року під головуванням селищного голови Дужія С.Г. відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради.

ПРОТОКОЛ № 2

чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та

надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради

01 лютого 2022 року                                                                                                     смт. Саврань

Присутні:

Головуючий – голова селищної ради, голова комісії ТЕБ та НС селищної ради Дужій С.Г.    

Члени комісії – за окремим списком.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Про посилення обмежувальних карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території Савранської селищної територіальної громади гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом RS-СоV-2 відповідно до «померанчевого» рівня епідемічної небезпеки.

Доповідач: Орлов Олег Анатолійович - головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області.

ІІ. Про затвердження актів приймання-передачі виконаних робіт по розчистці від снігу комунальних доріг Савранської селищної територіальної громади Одеської області.

Доповідач: Орлов Олег Анатолійович - головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області.

ІІІ. Про затвердження Плану роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради на 2022 рік.

Доповідач: Орлов Олег Анатолійович - головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області.

ІV. Про підсумки купального сезону 2021 року та про стан дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом МВС України від 10.04.2017 №301.

Доповідач: Cтепанов Вадим Михайлович - т.в.о. начальника З4-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, майор служби цивільного захисту.

V. Про уточнення місця знищення вибухонебезпечних предметів, виявлених на території Савранської селищної територіальної громади.

Доповідач: Cтепанов Вадим Михайлович - т.в.о. начальника З4-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області, майор служби цивільного захисту.

VІ. Про затвердження акта від 19.01.2022 №1 обстеження стану житлового будинку в селі Дубинове Савранської селищної територальної громади по вулиці Сагайдачного, 1.  

Доповідач: Івашковський Анатолій Ілліч – головний спеціаліст з охорони праці та господарського забезпечення відділу архітектури, містобудування та охорони праці.

І. СЛУХАЛИ: про посилення обмежувальних карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території Савранської селищної територіальної громади гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом RS-СоV-2 відповідно до «померанчевого» рівня епідемічної небезпеки.

 ВИСТУПИЛИ:

 Орлов О.А. поінформував про те, що за останній час продовжується ускладнюватися епідемічна ситуація з СОVID-19 в світі, державі, області та на території громади.

Помаранчевий рівень епіднебезпеки визначається автоматично, коли буде спостерігатися перевищення хоча б одного з таких показників: завантаженість в регіоні (області) ліжок з киснем більше ніж на 65%; кількість тестувань ПЛР та на антиген протягом 7 днів на 100 тис. населення менше ніж 300; кількість госпіталізацій з коронавірусом чи підозрою за 7 днів на 100 тис. населення понад 60; коефіцієнт виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген понад 20%; зростання кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом більш ніж на 50%.

Головна відмінність червоної та померанчевої зони карантину полягає у вимогах до COVID-сертифікатів про вакцинацію. У червоній зоні потрібні дві дози щеплення, у померанчевій – достатньо однієї.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2» (зі змінами), подання Головного державного санітарного лікаря Одеської області від 23.01.2022 №06/120 «Щодо ускладнення епідемічної ситуації з СОVID-19 в Одеській області та посилення карантинних обмежувальних заходів», на виконання розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням на території Одеської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 25.01.2022 №3 «Про оперативне вжиття заходів з попередження, протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19 та посилення карантинних обмежувальних заходів», за результатами обговорення

ВИРІШИЛИ:

 1. Виконавчому комітету Савранської селищної ради, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити неухильне виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) відповідно до «померанчевого» рівня епідемічної небезпеки, а саме:   

1.1. ЗАБОРОНИТИ перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1.2. ЗАБОРОНИТИ перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

1.3. ЗАБОРОНИТИ здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

1.4. ЗАБОРОНИТИ проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території з наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра.

1.5. ЗАБОРОНИТИ відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

1.6. ЗАБОРОНИТИ діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.

На період проведення карантинних заходів

 2. Рекомендувати Савранському відділу Головного управління Держпрод-споживслужби в Одеській області, рекомендувати сектору поліцейської діяльності №2 відділу поліції №1 Подільського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Одеській області посилити контроль за дотриманням суб'єктами господарювання встановлених санітарно-епідемічних вимог і проведенням протиепідемічних заходів закладами освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів відповідно до «померанчевого» рівня епідемічної небезпеки.

На період проведення карантинних заходів

 4. Виконавчому комітету Савранської селищної ради, головному спеціалісту по комунікаціям з громадськістю та інформаційному забезпеченню діяльності ради продовжити широку інформаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) відповідно до «померанчевого» рівня епідемічної небезпеки.

На період проведення карантинних заходів

 ІІ. СЛУХАЛИ: про затвердження актів приймання-передачі виконаних робіт по розчистці від снігу комунальних доріг Савранської селищної територіальної громади Одеської області.

 ВИСТУПИЛИ:

 Орлов О.А. поінформував, що у відповідності до Кодексу цивільного захисту України та враховуючи обстановку, що склалася (кількість снігових опадів 20 мм і більше, тривалістю 12 год. і менше), внаслідок чого порушилося сполучення автошляхами між населеними пунктами та дорогами комунального значення, для здійснення контролю за ходом виконання поставлених завдань працювала робоча група по прийманню-передачі виконаних робіт (затверджена рішенням комісії з питань ТЕБ та НС Савранської селищної ради від 09.11.2020 № 28/2 (зі змінами від 31.12.2020 №31/2)). Ліквідація ситуації що склалася відбувалася силами сільгосппідприємств та фізичних осіб які володіють відповідною снігоприбиральною технікою. Робоча група контролювала своєчасність та якість проведення ліквідаційних робіт та підтверджувала їх відповідними документами.

 Відповідно Національного класифікатора ДК 019:2010 "Класифікатора надзвичайних ситуацій", за результатами обговорення

ВИРІШИЛИ:

 1. Інформацію головного спеціаліста з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради щодо ліквідації ситуації що склалася на території Савранської селищної територіальної громади Одеської області, взяти до уваги.

2. Ситуацію визнати надзвичайною по коду 20313 об’єктового рівня згідно Національного класифікатора ДК 019:2010 "Класифікатора надзвичайних ситуацій".

3. Нумерацію актів приймання-передачі виконаних робіт проводить робоча група, затверджена рішенням комісії з питань ТЕБ та НС Савранської селищної ради від 09.11.2020 № 28/2 (зі змінами від 31.12.2020 №31/2).

4. Вважати, що роботи по розчистці від снігу комунальних доріг населених пунктів Савранської селищної територіальної громади Одеської області виконані в повному обсязі та затвердити акти приймання-передачі виконаних робіт (додаються), а саме:

- акт №1 від 27.12.2021 року с. Глибочок, с. Острівка – виконавець: ФО Таранюк С.В.;

- акт №2 від 27.12.2021 року с. Полянецьке – виконавець: ФО Танасійчук В.Ф.;

- акт №3 від 26.12.2021 року с. Слюсареве – виконавець: ФГ «Білоус»;

- акт №4 від 28.12.2021 року с. Слюсареве – виконавець: ФГ «Білоус»;

- акт №5 від 27.12.2021 року с.Дубинове – виконавець: ФОП Тимуш Р.М.;

- акт №6 від 28.12.2021 року с.Дубинове – виконавець: ФОП Тимуш Р.М.;

- акт №7 від 29.12.2021 року с.Дубинове – виконавець: ФОП Тимуш Р.М.;

- акт №8 від 28.12.2021 року с. Неділкове, с. Струтинка – виконавець: ФО Оросі І.Ш.;

- акт №9 від 27.12.2021 року с. Вільшанка – виконавець: ФГ «Білоус»;

- акт №10 від 27.12.2021 року с. Концеба – виконавець: ФОП Сливка Ю.М.;

- акт №11 від 28.12.2021 року с. Концеба – виконавець: ФОП Сливка Ю.М.;

- акт №12 від 27.12.2021 року с. Концеба – виконавець: ФОП Сливка Ю.М.;

- акт №13 від 28.12.2021 року с. Концеба – виконавець: ФОП Сливка Ю.М.;

- акт №14 від 28.12.2021 року с. Байбузівка – виконавець: ФОП Братко В.І.;

- акт №15 від 29.12.2021 року с. Байбузівка – виконавець: ФОП Братко В.І.

5. Головному бухгалтеру Савранської селищної ради Ткаченко А.В.:

5.1 Зробити відповідні розрахунки щодо повернення виконавцям робіт витраченого пального (дизпаливо) в кількості 981 (дев’ятсот вісімдесят одна) літра.

6. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

ІІІ. СЛУХАЛИ: про затвердження Плану роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради на 2022 рік.

 Заслухавши доповідь, за результатами її обговорення

ВИРІШИЛИ:

 1. Затвердити План роботи комісії з питань ТЕБ та НС Савранської селищної ради Одеської області на 2022 рік (додається).

ІV. СЛУХАЛИ: про підсумки купального сезону 2021 року та про стан дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом МВС України від 10.04.2017 №301.

 ВИСТУПИЛИ:

 Степанов В.М. поінформував про проведену роботу щодо попередження травмування і загибелі людей в місцях масового відпочинку на водних об’єктах.  

Заслухавши доповідь, за результатами її обговорення

 ВИРІШИЛИ:

 1. Керівникам підприємств, організацій, установ, розташованих на території Савранської селищної територіальної громади для запобігання загибелі людей забезпечити безумовне виконання вимог, визначених нормативно-правовими актами у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на водних об’єктах області (розпорядження Президента України від 14.07.2001 №190/2001-рп «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах», постанова Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах», наказу МВС України від 10.04.2017 №301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України»).

Постійно

2. Виконавчому комітету Савранської селищної ради, головному спеціалісту по комунікаціям з громадськістю та інформаційному забезпеченню діяльності ради забезпечити належну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо необхідності дотримання правил безпеки під час перебування на воді.

Постійно

V. СЛУХАЛИ: про уточнення місця знищення вибухонебезпечних предметів, виявлених на території Савранської селищної територіальної громади.

 На виконання пункту 10 спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України, Міністерства оборони України, Міністерства транспорту та звۥязку України, Адміністрації Державної прикордонної служби України від 27.05.2008 р. № 405/223/625/455 «Про організацію робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на території України та взаємодію під час їх виконання», за результатами обговорення доповіді

ВИРІШИЛИ:

 1. Визначити місце знищення вибухонебезпечних предметів, виявлених на території Савранської селищної територіальної громади - колишній Вільшанський гранітний карۥєр, який розташований на території Вільшанського старостату за межами с. Вільшанка.

2. Начальнику 34-ї ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області забезпечити оперативність дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та взаємодію відповідних служб при їх знешкодженні.

VІ. СЛУХАЛИ: про затвердження акта від 19.01.2022 №1 обстеження стану житлового будинку за адресою: вул. Сагайдачного, 1, с. Дубинове Савранської селищної територіальної громади.

 ВИСТУПИЛИ:

 Івашковський А.І. поінформував, що за заявою Мискова Миколи Степановича (житель села Дубинове), робочою групою, затвердженою рішенням комісії з питань ТЕБ та НС Савранської селищної ради від 09.11.2020 №28/2 (зі змінами від 31.12.2020 №31/2), у складі: голови робочої групи: Лавренюк О.М. – заступник Савранського селищного голови,

члени робочої групи: Орлов О.А. – головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи; Шпитко В.М. – інженер з благоустрою Савранської селищної ради; Шпитко В.І. – начальник Савранського ВУ ЖКГ, за участю; Лісниченко Л.Б. – староста села Дубинове Савранської селищної ради; Івашковський А.І. – головний спеціаліст з охорони праці та господарського забезпечення       відділу архітектури, містобудування та охорони праці провели обстеження стану житлового будинку за адресою: вул. Сагайдачного, 1, с. Дубинове Савранської селищної територіальної громади.

В результаті візуального обстеження технічного стану елементів конструкцій житлового будинку, для визначення його стану на предмет придатності для функціонування за призначенням після буревію та проведення відновлюваних робіт, встановлено наступне:

Сильним вітром розкрито дах будинку, вкритого оцинкованою металевою жерстю (зірвано жерсть площею 5х6 кв. метрів).

Відновлення експлуатаційних характеристик будівлі нежитлового будинку та підвищення ступеню його функціональності і благоустрою можливе шляхом проведення поточного ремонту.

За результатами обговорення питання

ВИРІШИЛИ:

 1. Інформацію головного спеціаліста з охорони праці та господарського забезпечення       відділу архітектури, містобудування та охорони праці Савранської селищної ради щодо обстеження після буревію стану житлового будинку за адресою: вул. Сагайдачного, 1,         с. Дубинове Савранської селищної територіальної громади, взяти до уваги.

2. Затвердити акт обстеження стану житлового будинку за адресою: вул. Сагайдачного, 1, с. Дубинове Савранської селищної територіальної громади від 19.01 2022 №1.

3. За результатами голосування - в наданні матеріальної допомоги гр. Мискову Миколі Степановичу ВІДМОВИТИ.

 

 

Селищний голова,

голова комісії                                                                                     Сергій ДУЖІЙ

Секретар комісії                                                                                 Олег ОРЛОВ