Працівники служби у справах дітей, поліцейські територіальниїх підрозділів поліції, фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій та спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі долучаються до профілактичних заходів.

Під час рейдів відпочивальників закликають обирати місце для відпочинку в тіні дерев або під парасолькою, використовувати головні убори, чергувати купання з перебуванням на березі, не забувати про використання питної води в достатній кількості. Дітям правоохоронці нагадують правила ігор у воді, а саме, не пірнати, не забризкувати обличчя водою, не тримати кінцівок товаришів під водою і закликали користуватися засобами індивідуального порятунку.

«Ми цікавимся у дітей, з ким вони прийшли на водойму, чи супроводжують їх дорослі. Приміром, двох малолітніх хлопчаків, яких батьки легковажно відпустили на став самих, супроводили додому. А от 14-річного жителя одного з сіл Савранської громади, про зникнення якого його матір заявила в поліцію, ми розшукали по дорозі на річку Південний Буг, де він мав намір відпочивати, оскільки вдома йому було нудно. Про наслідки свого вчинку юнак навіть не замислився",- повідомила ювенальна поліцейська Подільського РУП Анна Кудря.

Поліцейська закликала батьків вчити дітей культурі відпочинку, вмінню плавати, наданню першої допомоги при тепловому ударі або утопленні.