Соціальні умови життя суспільства, суперечності в його розвитку мають вирішальний вплив на характер етичного формування молодої особи. Це повністю відноситься і до пояснення протиправної поведінки неповнолітніх.
До основних причин, які обумовлюють злочини неповнолітніх, відносяться: негативний вплив у сім’ї (тривала бездоглядність; зайва опіка і строгість; конфліктні сімейні стосунки), сфера негативного проведення дозвілля (неповнолітніх правопорушників, саме беззмістовне, бездіяльне проведення вільного часу в групі однолітків або старших товаришів разом із пляшкою спиртного, цигарками призводить до того, що такий спосіб життя стає звичкою, потім формує відповідні потреби), потреба в самоствердженні, вплив засобів масової інформації (Інтернет, телебачення, газети, радіо).
З метою виявлення та усунення причин, які обумовлюють вчинення неповнолітніми дітьми злочинів, 15 липня 2024 року в приміщенні Подільського районного сектору № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області головним спеціалістом служби у справах дітей Савранської селищної ради та тимчасово виконуючим обов’язки начальника сектору була проведена робота з неповнолітньою дитиною щодо профілактики вчинення повторних злочинів, в присутності законного представника дитини.
Під час проведення виховної бесіди з дитиною було з’ясовано, які стосунки у неї з батьками, однолітками, який вплив вони мають на її світогляд, чи наявні в дитини конфліктні ситуації. Неповнолітня усвідомлює серйозність вчинення кримінального правопорушення, вважає, що неналежна поведінка дітей є неприпустимою.

Останні опубліковані новини