Шановні батьки! Перш ніж купувати дітям таку небезпечну «забавку», добре подумайте про наслідки!
Під час літнього періоду на вулицях громади з’являється все більше дітей та підлітків, які нехтують безпекою на дорозі, та ще й катають своїх друзів.
До того ж, не всі, мабуть, знають, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії Для мотоциклістів це категорія А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом двигуна до 50 см3 або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Окрім цього, мотоцикл, мопед чи скутер повинен обов’язково бути зареєстрованим та мати номерний знак. Забороняється, як водієві так і пасажирам рухатися без застебнутого захисного шолома.
За невиконання згаданих вимог встановлена адміністративна відповідальність.
На жаль, в нашій громаді нерідко за кермом незареєстрованих скутерів ганяють підлітки, яким ще немає 16-ти. Іноді це відбувається за мовчазної згоди батьків. Та доволі часто дорослі навіть не здогадуються про такі витівки дітей, або ж дізнаються про них надто пізно. Якщо в автопригодах травмуються або гинуть діти, то в цьому винні перш за все дорослі. Саме батьки відповідальні за життя та здоров’я своїх дітей до досягнення повноліття.
Тож, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається Ваша дитина, яким розвагам віддає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений водій.
Бережіть себе та своїх діток!