Сьогодні, 28 липня 2022 року, в Савранській громаді відбувся урочистий захід до Дня Української Державності, який встановлений Указом Президента України з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.
Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.
В урочистому заході взяли участь виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко, керуюча справами секретар виконавчого комітету селищної ради Ірина Ігнатьєва, депутати селищної ради, представники силових структур громади, установ, організацій та жителі громади.
Під час свого привітального слова, виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко відзначив, що Савранська громада – наш спільний дім, спільна доля, спільна історія. Ми пишаємося славним минулим нашого краю та віримо в його майбутнє. Наша земля багата на працьовитих людей, які творять і примножують достаток, які в складних умовах сьогодення вирощують і печуть хліб, навчають дітей, лікують, орють ниви. З покоління в покоління ними передається духовна спадщина предків, традиції, народна мораль та совість. Все, чим багатий наш рідний край, чим ми звикли гордитися, - це заслуга багатьох поколінь наших земляків.
Здавна українці боронили свої свободи та права, повсякчас стикаючись із зовнішнім опором та внутрішніми незгодами. У боротьбі народилася і загартувалася єдина нація сміливих та щирих людей, що живе у прекрасній країні!
Україна – це наша велика сім’я!
Урочистий захід став символічним спогадом минулого і віровій у світле майбутнє української нації, яка цінує і піклуються про свої традиції та державність.