Більшість чоловіків пояснюють недостатню увагу до дітей своєю зайнятістю, стереотипами або невмінням доглядати. Разом з тим 80% татусів у старшому віці шкодують про те, що проводили зі своїми дітьми занадто мало часу.

Згідно з даними дослідження UNFPA щодо маскулінності в Україні 83% респондентів вважають, що саме жінка повинна турбуватись про дім та сім’ю, у той час як обов’язком чоловіка є заробіток. Лише половина респондентів погодились, що чоловіки повинні долучатись до виконання домашньої роботи та догляду за дітьми на рівні з дружинами.

Проте важливо пам’ятати, що бути батьком – це бути поруч у кожен момент життя дитини, щоб створити по-справжньому глибокі та довірительні відносини. Догляд та спільне проведення часу є необхідною умовою для формування здорових стосунків татів із дітьми, адже найдрібніший буденний момент є важливим. Не варто чекати “кращого часу”, бо можна пропустити найважливіші моменти розвитку власної дитини. Про те, як стати найкращим татом для своєї дитини, у новому відео UNFPA Україна “Не пропусти найважливішого”.

Ролик виготовлено у рамках проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Швеції.