"Я маю право на життя без насильства" - під таким гаслом пройшов захід у Савранському відділі Подільської філії Одеського ОЦЗ для зареєстрованих безробітніх за участю соціальних партнерів (завідувачки Савранського бюро правової допомоги Олени Шавловської, та Світлани Матющенко фахівця відділу соціального захисту населення Савранської селищної ради Одеської області).
Впродовж останніх років з 25 листопада по 10 грудня в усіх регіонах України проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», в рамках якої проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Кампанія розпочалася 25 листопада – в Міжнародний день захисту жінок від насильства, і закінчиться 10 грудня, у День прав людини.
Метою даного заходу є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Присутні обговорили прояви різних видів домашнього гноблення, у тому числі фізичного, економічного, психологічного, сексуального. Окремо розглядалися факти насильства, які стосуються сфери трудових відносин. Як було наголошено, постраждалі від домашнього примусу особи мають право на безкоштовну вторинну правову допомогу. Начальник Савранського відділу Наталя Цибулько наголосила, що на кожному з етапів працевлаштування чи на регіональному ринку праці, чи за кордоном важливо дотримуватись встановлених норм і правил працевлаштування, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця, мати укладений трудовий договір, за жодних обставин не довіряти свої документи, що засвідчують вашу особу. При цьому присутні залучалися до діалогу, в якому кожен бажаючий мав змогу висловити свою думку.
Подана інформація мала за мету застерегти учасників від небезпечних ситуацій, у які може потрапити кожен, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.