Шановні мешканці та гості Савранщини, дорогі земляки!
Сьогодні, у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, українці разом з усім цивілізованим світом вшановують усіх тих, хто віддав своє життя за майбутнє прийдешніх поколінь. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся проти нацизму, і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
На жаль, завершення Другої світової війни не звільнило світ від тоталітарних режимів. Зараз українці зі зброєю в руках віддано захищають Батьківщину та весь цивілізований світ.
Великими людськими втратами, руйнуванням економіки, знищенням культурних та історичних цінностей щодня платить народ України за право жити і працювати на своїй землі, бути вільною та єдиною нацією. І ми обов’язково Переможемо у цій боротьбі! Адже, той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди Перемагає.
Сьогодні ми дякуємо тим, хто переміг тоді і перемагає ворога сьогодні. Вдячні усім – за можливість народитися й жити. Пам'ятаємо тих, хто загинув. Шануємо тих, хто живий. І усіх, хто бореться з нацизмом!
Перемогли тоді. Переможемо й зараз! Слава Україні!
 
З повагою,
Виконуючий обов'язки
селищного голови                                            Олег ЖИРУН