День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.
Вже стало традицією в День соборності України проводити різні заходи, що показують єдність людей і цілісність всієї країни. Саме тому 22.01.2024 року в приміщені Подільського районного сектору № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для клієнтів пробації був проведений захід присвячений Дню соборності України.
Провідний інспектор Подільського районного сектору № 5 Андрій Кизима ознайомив присутніх із історією та традиціями свята, а також було продемонстровано презентацію присвячену Дню соборності України.
Метою даного заходу було поглибити знання суб’єктів пробації з історії виникнення свята Соборності України. Ознайомити з цікавими фактами про Україну. Виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики. Викликати інтерес до вивчення історії України.
Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.
 
Андрій КИЗИМА
Подільський районний сектор № 5
філії Державної установи «Центр пробації»
в Одеській області