Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує, що 25.10. 2023 року на території Савранської селищної ради було проведено осінню кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Розкладання вакцини проводилося наземним шляхом на угіддях Савранської організації Українського товариства мисливців та рибалок» Подільського району Одеської області, крім водних об’єктів та населених пунктів.
Для розповсюдження приманок на території Савранської селищної ради створено 10 груп, до складу яких входять представники державної служби ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, користувачі мисливських угідь.
Кампанія проводилася під контролем спеціалістів Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Для імунізації тварин від сказу використовувалась пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).
Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.
Для інформації!
Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно).
Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.
УВАГА!
Хоча принади з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але не слід руйнувати, чіпати або переміщувати до інших місць знайдені брикети.