Відділ земельних ресурсів Савранської селищної ради повідомляє, що на території Савранської громади завершується посів озимих та збір пізніх культур.

Завершено посів ріпаку на площі 2590 га.
Ще триває посівна та вже засіяно 4236 га озимої пшениці, 698 га ячменю та 325 га зимуючого гороху.
Більшу частину – 3566 га прибрано площ під кукурудзою. Середня врожайність кукурудзи на зерно по господарствам громади наразі становить 68,8 ц/га. Зібрано 5690 га площ (із 5917 га) засіяних соняшником, з попередньо визначеною середньою урожайністю 29 ц/га.
Чимало сільгоспвиробників вже повністю завершили посів озимих та збір пізніх культур, але робота в полях на цьому не завершується. Надалі необхідне підживлення, спостереження за сходами, особливо за станом посівів озимого ріпаку, який в свою чергу не отримав вчасно достатньої вологи. Погода не сприяла його посівній. В господарствах не залишають варіанти стосовно перегляду та зміни запланованих до посіву культур, ярих, раннього посіву навесні в залежності від стану сходів озимих, умов в зимовий період.
Діяльність в сільському господарстві є базовим напрямком в громаді. Чесно і старанно трудяться на землях Савранської громади дбайливі господарі. Незважаючи на труднощі, вони примножують здобутки сільськогосподарської галузі, займаються вирішенням соціальних питань, наповнюють бюджет.
У нинішніх умовах нелегко даються гарні врожаї, але, взявши на себе важливу місію - працювати на землі, аграрії з відповідальністю та наполегливістю ставляться до своїх обов’язків. Варто відзначити їх злагоджену роботу, сучасність, зацікавленість новинками аграрної галузі, використання новітніх технологій. Натхнення і сили нашим аграріям для нових звершень.