В межах робочого виїзду до Подільщини начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер відвідав одну з електропідстанцій, що працює на території району, де ознайомився з технічною базою об’єкта.

Держава-агресор щоденно вчиняє терористичні акти, спрямовані на послаблення економічного потенціалу країни. Внаслідок завданих протягом 2022-2023 років ракетних ударів суттєво постраждала енергетична інфраструктура. А тому питання забезпечення стабільної та коректної роботи енергосистеми наразі є одним із пріоритетних.

Керівник електропідстанції ознайомив присутніх з потужностями об’єкта, надав вичерпну інформацію щодо особливостей його функціонування та наявних ресурсів.

В ході огляду підстанції було обговорено низку проблем, актуальних для енергетичної галузі Подільського району. Зокрема, звернули увагу на ризики перевантаження енергосистеми, необхідність реконструкції мереж та встановлення нових підстанцій.

Серйозну увагу приділили розгляду актуальних завдань в межах підготовки системи до осінньо-зимового періоду 2023-2024. Також було обговорено питання убезпечення об’єктів енергетичної інфраструктури в районі від можливих терористичних актів в майбутньому.

За результатами зустрічі було прийнято ряд рішень, що дозволять покращити стан енергетичної інфраструктури в Подільському районі та гарантувати її ефективний захист.