Сьогодні, 30 серпня 2023 року, на привокзальній площі міста Подільськ голови та співробітники громад Подільського району отримали шкільні автобуси, придбані завдяки освітній субвенції з обласного бюджету та співфінансуванню місцевих органів влади. Транспортні засоби було передано головам Подільської, Кодимської, Ананьївської, Балтської, Любашівської, Піщанської, Куяльницької, Долинської, Слобідської, Савранської та Окнянської громад.

Потреба в якісних та сучасних транспортних засобах є однією з нагальних проблем освітньої галузі, для вирішення якої керівництво області та району, органи місцевого самоврядування докладають максимум зусиль. Нові автобуси дадуть змогу учням комфортно діставатися до новостворених опорних закладів освіти або шкіл, які планується оптимізувати, що особливо актуально для дітей, які мешкають у найвіддаленіших куточках громад.

Ключі та документи від транспортних засобів головам громад вручив начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко.

«Освітній процес не чекатиме, поки закінчиться війна. Наші діти, попри надскладні умови, повинні повернутися до нормального навчального процесу, якісного і безпечного. І, як би далеко не мешкали від школи, вони повинні мати можливість дістатися навчального закладу», - звернувся Михайло Дмитрович до всіх присутніх.

«Війна не повинна стати на заваді отриманню нових знань та вкрасти у наших дітей нормальне життя. Наразі робимо все можливе, щоб у вересні діти повернулися за парти та змогли продовжити навчання у комфортних і безпечних умовах», – додав начальник Подільської РВА.

Передані громадам транспортні засоби мають екологічний клас «Євро-5», пофарбовані у жовтий колір зі світловою сигналізацією та маркуванням за встановленими стандартами. Місткість становить 26 місць для сидіння школярів (включно з місцями для сидіння школярів з обмеженою здатністю до пересування) та два місця для особи, що супроводжує дітей і водія.

Готуємося до 1 вересня і створюємо максимальний комфорт для наших дітей!