Відділ соціального захисту населення продовжує співпрацю з БФ “Право на захист”, тому для всіх жителів громади, які ще не здали документи на виплату від ООН 2220 грн., 24 та 25 липня 2023 року з 10:00 години, БФ «Право на захист» буде продовжено прийом у приміщенні Савранської публічної бібліотеки за адресою смт. Саврань, вул.. Соборна, 20 (навпроти адмінбудинку)

Нагадуємо що ця грошова допомога надається таким особам:

- переселенці, які перемістились після 24.02.2022року;

- особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій;

- люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема із – за кордону) та якщо вони відповідають хоча б одному з цих критеріїв:

- родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше)

- родина, яку очолює одна самотня\кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

- родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання, та інші особливі потреби);

- прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені);

Члени Вашої родини не були зареєстровані в УВКБ ООН раніше, а також не реєструвалися на грошову допомогу в розмірі 2220 грн на місяць від інших агенцій ООН, чи гуманітарних організацій і мають дохід, менший за 5400 грн на особу.

При собі потрібно мати на кожного члена родини наступні документи:

- паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

- індивідуальний податковий номер;

- довідка ВПО (або інший доказ того що Ви переселенець);

- гривнева банківська картка головного заявника;

- свідоцтво про народження дітей ( або інший документ, що підтверджує родинні зв’язки);

- документ, що посвідчує законну опіку над дитиною (якщо Ви реєструєте таку дитину);

- документ, що посвідчує інвалідність або хронічне захворювання (якщо Ви підпадаєте під критерії вразливості саме через хворобу, і вона не наочна);

Сума допомоги становить 2220 грн на кожного члена домогосподарства на місяць, та покриває тримісячний період. Тобто Ви можете отримати одноразово близько 6660 грн. на кожного зареєстрованого члена Вашого домогосподарства.