18 травня в Україні відзначають День вишиванки. Цей день об’єднує навколо себе всіх українців та покликане зберегти наші традиції, які ми передаємо з покоління в покоління.
На жаль, сьогодні не всі українці зможуть зібратися у своїх містах та продемонструвати вишиванку під мирним небом.
Такою є наша болюча реальність, однак ми вже продемонстрували цілому світу нашу незламність та сильний дух, тому продовжуємо жити та працювати заради нашого мирного майбутнього. Ми робимо все можливе в тилу для того, аби українські воїни якнайшвидше вибили російську орду з нашої землі.
Ворог нищить наші міста, щоб вони стали непридатними до життя, але українська культура, яка століття створювалася предками, ніколи не зникне. Ми все відбудуємо, відновимо та одягнемо вишиванки навіть у такий болючий для України час. Ми впевнені, що разом з нами вишиванки одягнуть українці з усіх куточків світу, які були вимушені покинути свої домівки.
Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками, а український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна. Вишита сорочка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона символізує любов у сім’ї, вірність та родинну пам’ять.
Саме тому гордо одягніть вишиванку в цей день, щоб показати нашу нескореність та любов до життя та нашої неньки України цілому світові.
Тож нехай мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби. Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.
Нехай українська Вишиванка огорне наших захисників, всіх нас, теплом тисяч поколінь українців!
Миру вам, добра та злагоди.
Зі святом вас!
З повагою
Виконуючий обов’язки селищного голови Євген НАСЕЛЕНКО