Закликаємо вас бути пильними, бо навіть під час війни шахраї не полишають спроб збагатитися за кошт співвітчизників

Найчастіше потерпілі розповідають правоохоронцям, що втратили кошти через зловмисників, які видали себе за співробітників банків або при здійсненні онлайн-покупок.

Потерпілі самі повідомляють зловмисникам номери своїх карток та паролі від них і втрачають в результаті цього свої заощадження.

Також деякі громадяни частково або повністю сплачують за інтернет-замовлення, не перевіривши надійність продавця та ресурсу, де розміщена оманлива пропозиція, і в результаті залишаються без коштів та бажаного майна.

Звертаємо увагу населення на те, що працівники банків ніколи не будуть цікавитися такою конфіденційною інформацією як паролі та CVV-код від карток, на такі дані полюють саме зловмисники. В разі, якщо співрозмовник викликає занепокоєння, краще перетелефонувати до банку самостійно.

Радимо перед тим як купувати щось в Інтернеті, перевіряти відгуки про продавців та крамниці, дізнаватися про умови обміну й повернення товару і розраховуватися за покупку тільки після її отримання та перевірки на пошті. Крім того, зараз треба звертати увагу, з якого населеного пункту йде замовлення: якщо він наближений до території ведення бойових дій, то товар може затриматися з цілком об’єктивних причин.