Згідно п. 7 Постанови Кабінету Міністрів від 28 грудня 2000 р. № 1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов'язок» військово-транспортний обов’язок виконується шляхом передачі підприємствами, установами та організаціями, а також громадянами транспортних засобів і техніки для задоволення потреб військових формувань відповідно до визначених завдань.

У зв’язку з нагальною потребою Збройних Сил України у транспортних засобах просимо керівників підприємств та громадян району, у яких є можливість передачі власного транспорту військовим підрозділам, звертатись до 6 відділу Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: смт. Саврань, вул. Миру 86, тел.: 0486534700.
Повернення підприємствам, установам та організаціям транспортних засобів і техніки здійснюється військовими частинами (підрозділами), установами та організаціями військових формувань, для задоволення потреб яких вони залучалися, протягом 30 календарних днів з дати оголошення демобілізації через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, які здійснили таке залучення.
Обсяг шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається під час підготовки військовими частинами (підрозділами), установами та організаціями військових формувань транспортних засобів і техніки до повернення підприємствам, установам та організаціям.
Право на компенсацію шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації, мають юридичні особи комунальної і приватної форми власності, транспортні засоби і техніка яких залучалися для задоволення потреб військових формувань під час мобілізації.