18 лютого 2022 року о 10 годині в приміщені Полянецького будинку культури за адресою: с. Полянецьке, вул.. Центральна, 104 відбудеться звіт старости Полянецького старостинського округу Денисюк В.О.

Запрошуємо мешканців старостату!

 

Звіт про роботу

старости Полянецького старостату

за 2021рік.

 

До складу Полянецького старостату входить 4 населених пункти: с. Полянецьке, Глибочок, Острівка, Квітка в яких нараховується 950 домогосподарств.

Площа сільської ради складає 6007 га. Населення сільської ради на 01.01.2022 року – 859 чол. З них: працездатних 453 чол., 276 пенсіонери, діти до 18 років 130 чол.

в тому числі:

- с. Полянецьке – 739 чол.;

- с. Глибочок   - 97 чол.;

- с. Островка     - 23 чол..

       На території старостату проживає 15 багатодітних сімей, в яких виховується 56 дітей, 25 малозабезпечених сімей, 21 матерів одиначок, які виховують 40 дітей. У 2 прийомних сім’ях та 1 дитячому будинку сімейного типу виховуються 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ях опікунів проживає 3 дитини цієї ж категорії.

       У 2021 році народилось 3 дітей , померло 32 особи.

       На території старостату функціонує:

- 2 агроформування ТДВ АПК «Саврань» та ПП «Добробут»;

- налічується 131 одноосібник;

- 2 заклади медицини: Полянецька сільська амбулаторія та Глибочанський ФАП;

- 2 заклади культури: Полянецький будинок культури та Глибочанський клуб. В с. Полянецьке працює сільська бібліотека;

- Полянецький заклад загальної середньої освіти, в якому навчається 108 дітей, а в дошкільному підрозділі даного закладу загальної середньої освіти «Капітошка» виховується 15 малят.

                

У своїй роботі працівники старостату керуються Конституцією та законами України, указами Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламенту селищної ради, Регламенту виконавчого комітету, Положенням про старосту.

Староста Полянецького старостату постійно бере участь в пленарних засіданнях селищної ради та виконавчого комітету, приймає активну участь в обговоренні питань пов’язаних з відповідною територією.

Старостою ведеться прийом громадян згідно з визначеним графіком. За звітний період було прийнято:

с.Полянецьке- 113 громадян

с. Глубочок -   18 громадян

с. Острівка -     5 громадян.                                                                                                                            

Усім громадянам було надано відповідь в письмовій або усній формі в межах наданих старості повноважень.

   За звітний період було прийнято заяв від мешканців сіл для передачі їх посадовим особам селищної ради:

Субсидія – 133 заяв

Пільги – 50       заяв

Допомоги – 126 заяв

Заяви на видачу довідок про отримання допомоги – 93

Проведено перевірку та складено 36 актів обстеження матеріально – побутових умов та умов проживання сім’ї для призначення субсидій та компенсаційних виплат.

Надаються різного роду довідки громадянам, всього було видано довідок – 597 шт.

Старостою вчинено 18 нотаріальних дій.

Посвідчено 107 довіреностей.

          Постійно здійснюється моніторинг пропозицій жителів сіл щодо питань соціального та культурного розвитку старостату, стану довкілля та благоустрою населених пунктів.

          За звітний період було ліквідовано 6 стихійних сміттєзвалищ, підгорнуто сміттєзвалище в с. Полянецьке. Побудована нова дорога до цвинтаря в с. Глибочок. Прибрані всі кладовища від сміття, постійно ведеться догляд за безхозними могилами. Приведені в належний стан всі пам’ятники та пам’ятні знаки загиблим воїнам, проведена побілка вапном під’їздів до всіх сіл. Прибрані території біля безхозних домогосподарств.

          Робітником по благоустрою постійно ведуться обкоси узбіч доріг та територій комунальних установ, знищення карантинних бур’янів. Завдяки нашим жителям Танасійчуку В.Ф. та Таранюку С.В., які надають техніку, в селах старостинського округу розгортається сніг та вивозиться сміття.

          Постійно відслідковувався рух земельних ділянок. Проводилась активна робота по оповіщенню громадян про своєчасну сплату земельного податку.

          Відслідковується криміногенна ситуація на підвідомчій території. По питаннях безпеки громадян староста завжди співпрацює з правохоронними органами.

          За звітний період всі доручення селищної ради та виконавчого комітету були виконані.

Всі офіційні документи надійно зберігаються. Діловодство та облік проводяться згідно з правилами.

Староста Полянецького старостату                                Володимир ДЕНИСЮК