Історично склалося так, що Новий рік у нас відзначається двічі: 1 січня за новим, григоріанським календарем, і через два тижні - за старим, юліанським стилем. 14 січня - день пам’яті св. Василія Великого Споконвіку, напередодні старого Нового року, за давньою народною традицією, справляють Щедрий Вечір - веселе українське свято з обрядами, забавами, їжею та багатою кутею.

Новорічно - Різдвяні свята – це свята, сповнені добром та любов’ю, мріями і сподіваннями.

Саме такі відчуття подарували щедрувальники селищному голові та працівникам селищної ради, і гостям громади, - поколядували та по щедрували.

Вже який рік адмінприміщення Савранської селищної громади відвідують щедрувальники, адресуючи всім щирі побажання, щедро зігріті добрим словом і гарними колядками та щедрівками.

Можна сміливо стверджувати – свято вдалося! Савранська громада, здавалось, дихала щастям, за традицією багатьох поколінь, зустрічала радісно усіх охочих. Усі пройнялись святом Різдва, запальної Маланки, святом святого Василя. Тож чекаємо Маланку з Василем у наступному році, який, сподіваємось, принесе довгоочікуваний мир і буде багатий на дитячі посмішки та творчі злети.

Сподіваємось, що всі побажання були сказані в добрий час, і нашу громаду та її людей чекатиме щедрий на добро рік.

Від усієї громади, селищний голова Сергій Дужій, віддячив колядникам солодкими подарунками та побажав всім здоров’я і гараздів у Новому році.