Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:

на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем, в якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви.

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

У жовтні розпочинається опалювальний період. У зв’язку з цим розміри житлових субсидій будуть перераховані з урахуванням послуги опалення.

Інформацію про призначення житлової субсидії можна дізнатись онлайн через Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій за посиланням  https://subsidii.ioc.gov.ua

За допомогою реєстру можливо дізнатись чи призначили сім’ї житлову субсидію, термін, на який призначено субсидію, розмір призначеної субсидії, спосіб виплати та назву управління соціального захисту населення, в якому зберігається особова справа отримувача субсидії.