ПРОТОКОЛ № 3

Засідання  громадської ради при виконавчому комітеті Савранської селищної ради

Дата проведення                                                                Місце проведення:

07листопада 2023 року                                                          смт. Саврань

  11.00 год.                                                                              мала зала

                                                                                                    Селищна рада

Всього членів ГР- 10

Присутні –  8

Відсутні з поважних причин – 2               

                                                       

На засідання запрошені:

Гончарук О. В. – начальник відділу комунікацій з громадськістю апарату селищної ради  Члени громадської ради (за списком)

 Жирун О.М. - секретар Савранської селищної ради, в.о. голова, заступник в.о. голови  Лавренюк О.М.   – заступник в.о. голови

Рябокоровко В.М. – начальник відділу земельних ресурсів

Шабунін К.А. – лікар-нарколог

Депутати Савранської селищної, Подільської районної рад.  

Регламент:

Інформація по питаннях до 15 хвилин

Виступи до 5 хвилин

                                              Порядок денний:

1. Про результати звернень,  запитів, прохань ГР до Савранської селищної ради. 

2. Про  термін розгляду звернень,  запитів,  прохань  громадян.

3. Про розгляд звернень громадян Савранської селищної ради до членів ГР.

4. Про  звернення до лікаря нарколога  Шабуніна К. А.  щодо  дотримання медичного огляду та отримання  сертифіката для  права допущення до роботи.

5. Про затвердження плану роботи  ГР на 2023 рік.

6. Організаційні питання.

7.  Різне. 

8. Про призначення  дати наступного засідання ГР.

По першому питанню виступила голова ГР,  Лідія  Поліщук, яка проінформувала,  що за період з попереднього засідання (02 жовтня 2023 р.)  до 07 листопада 2023 року було подано 8 звернень, запитів, пропозицій.  А саме:

             Про надання інформації щодо затягування  виготовлення технічної документації на земельну ділянку під Савранським ринком, так як відсутність сформованої земельної ділянки не дає можливості ні на право власності,  ні на право оренди.  А тому податок платити немає кому. (Відповіді не отримано);

            Запит на використання коштів отриманих закладами освіти  за спільний обробіток земель  (кожна школа окремо) та їх використання протягом двох років, а саме: скільки отримала кожна школа і скільки з них використала. Чи з усіма школами проведено розрахунок.  (Відповіді не отримано) ;

            Пропозиція провести місячник  профілактики та охорони здоров’я, пропаганді здорового способі життя  подано  головою  комітету  з  охорони здоров’я, освіти, культури, соціальної політики та соціального захисту населення Сивак – Мишевською Надією Іванівною ( своєчасне  щеплення,  дотримання правил гігієни, здорове харчування, правила дорожнього руху, перша допомога при травмах,  поводження під час повітряної тривого та інше).  Провести в закладах освіти, дошкільних  закладах,  закладах культури  конкурси, практичні заняття, диктанти, твори… (залишилось  без розгляду);

Запит на використання земельних ділянок  орендодавець помер багато років, спадкоємців немає;  спадкоємець  громадянин Росії отримав  в спадщину земельну ділянку багато років тому, згідно якого закону використовується земельний пай до цього часу;  земельна ділянка (пай) виділена на місцевості  повторно на один сертифікат, багато років обробляється не маючи на це права. (відповідь не отримана);

Прохання розглянути поновлення  діяльності Громадської організації Рада ветеранів війни та праці при Савранській селищній раді. (відповіді не отримали, мотивуючи тим, що деякі депутати проти діяльності Ради ветеранів, яку не підтримує лише Савранська селищна рада, одна на всю Одеську область);

Прохання  забезпечити діяльність  Народному колективу «Мелодії життя» Савранського ветеранському клубу «Затишок» , затвердити художнього керівника на платній основі. Отримали відповідь озвучену заступником в.о. голови Лавренюком О.М., який  інформував,  що із відповіді  директора відділу культури Яновської Л.А. можуть дати 0,25 ставки за 4 години .  Коли була начальником відділу  культури Бондаренко В.П., проблем не було. З приходом Яновської Л.А.  постійні непорозуміння.

Прохання надати приміщення для постійної роботи  Громадської ради при виконавчому  комітеті Савранської селищної ради.  Розглянуто та погоджено   виділу кімнату на четвертому поверсі адмінбудинку.

По розгляду першого питання прийнято рішення : Взяти до відома.

Повернутися до даного питання  для обговорення після отримання відповідей на всі звернення.

По другому питанню  Про  термін розгляду звернень,  запитів,  прохань  громадян, проінформувала  голова ГР Поліщук Л.Ю, яка наголосила, що Савранською  селищною радою порушується закон «Про звернення громадян».

Звернення,  прохання мають розглядатися протягом 30 днів,  15 днів,  терміново.  Тобто,  звернення,  заяви мають розглядатися відповідно до їх складності.  Потрібно озвучити питання про звернення громадян на засіданні виконавчого комітету.

По розгляду другого питання взято до відома і прийнято одноголосно рішення звернутися   до виконавчого   комітету про дотримання закону «Про звернення громадян».

Третє питання  Про розгляд звернень громадян Савранської селищної ради до членів ГР.

Слухали: Сивак – Мишевську Н.адію Іванівну,  яка наголосила  на тому, що сьогодні  дуже важливо зберегти здоров’я жителів громади. Для цього необхідно  проводити роботу по інформуванню громади про необхідність щеплень. Згідно  національного календаря щепленя проводяться безкоштовно. 

Слухали  Подуфалу Валентину Петрівну, яка спростувала нарікання на незадовільне обслуговування в лікарні.  В даний час хворі які перебувають на стаціонарному лікуванні отримують досить хороші умови:  трьох разове харчування,  ліки першої необхідності приймальному відділі зроблено ремонт за сучасними вимогами.

 Про свіже, калорійне харчування , про медичне забезпечення також поділилася Шкрабак Наталія

            Курачихіна Наталія Володимирівна  донесла  незадоволення та стурбованість громадян відсутністю громадського туалету, що створює великі проблеми жителям Саврані та громади , які не можуть замінити туалети, які знаходяться  в приміщенні Савранської селищної ради та  лікарні. Тому потрібно звернутися до виконкому селищної ради з пропозицією вирішити питання побудови громадського туалету в смт. Саврані.

            Асауляк Тетяна Петрівна, депутат Савранської селищної ради звернулась із проханням розглянути доцільність передачі права оренди  земель через аукціон на 15 років. Іде війна,  повернуться учасники бойових дій, яким ми не зможемо зробити самого мінімального, дати 2 га землі у власність. Оренду виграли через прозоро по 2,5 тис. 3,6 тис грн. за 1 га. А через декілька років інфляція зробить цю оренду за копійки.

            Гребенюк Андрій Анатолійович доповнив  висловлені незадоволення орендодавців тим, що орендарі, в переважній своїй більшості, без аукціонів, без податків користуються землями.  Розорали все:  пасовища, аеродроми, прибережні зони.  Потрібно запросити на слідуюче засідання ГР начальника земельних ресурсів Рябокоровку В.М., щоб дав відповіді на всі питання щодо використання земель. 

            Поліщук Л.Ю. озвучила звернення громадян про використання приміщення та земельної ділянки інкубаторної.  Податок за землю не платиться, власника селищна рада не знає і не цікавиться.  А це податок  в межах 300 тис. грн.

            РОЗГЛЯНУТІ  звернення взяли до відома . Про всі звернення озвучити на виконкомі.

По четвертому питанню . Про  звернення до лікаря нарколога  Шабуніна К. А.  щодо  дотримання медичного огляду та отримання  сертифіката для  права допущення до роботи.  Слухали  Сивак- Мишевську Надію Іванівну,  яка сказала про Постанову  , яка обов’язкова до  виконання, про що може внести пояснення  лікар нарколог Шабунін К.А.

            Питання про зміни до      розглядалось на засіданні  ГР 02 жовтня 2023 року. Але для вирішення цього питання потрібно  роз’яснення  фахового спеціаліста, тому одноголосно вирішено запросити лікаря нарколога  Шабуніна К.А. на чергове засідання Громадської ради.

П’яте  питання  Про затвердження плану роботи  ГР на 2023 рік

Поліщук Л.Ю. проінформувала, що до кінця 2023 року  провели затвердження комітетів та керівників і членів комітетів;

Проведено та обговорено звернення громадян.

  Інформацію взято до відома.

 Шосте питання Організаційне питання.

Слухали голову Громадської ради Поліщук Л.Ю, яка сказала, що на засіданні ГР секретарем  було обрано Островську Олену В, яка звернулась з проханням звільнити її від обов’язків через сімейні обставини.

Гребенюк А.А. запропонував кандидатуру  Шкрабак Наталію Пантеліївну.

Голосували – «за» одноголосно.

Вирішили: обрати секретарем Громадської ради при виконавчому комітеті Савранської селищної ради   Шкрабак Наталію Пантеліївну.

Сьоме питання. Різне

Восьме питання:  Слідуюче засідання  Громадської  ради відбудеться 7 грудня 2023 року на яке буде готуватися питання про використання  земель сільськогосподарського призначення, про забезпечення соціальних послуг на території орендованих земель,  про проблемні питання тимчасово переселених осіб.

Секретар Громадської ради                                   Наталія Шкрабак

Вкладення:
Скачати цей файл (ПРОТОКО3.docx)Протокол №318 Кб