13 лютого 2025 року за дорученням начальника відділу освіти, молоді та спорту Віталія Коваля, головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту — Вікторією Іваниною, була проведена позапланова перевірка їдальні Савранського ліцею.
За участі директора ліцею — Олександра Лебеденка., медбрата — Едуарда Кузнецова та кухарів було перевірено стан харчування здобувачів освіти:
1) відповідність порції на одну особу за встановленими нормами (у грамах);
2) якість сирої продукції та приготовлених страв;
3) температура гарячої води в ваннах для миття посуду;
4) наявність необхідних інструкцій щодо організації роботи у відповідних місцях;
5) дотримання гігієнічних вимог на робочих місцях (столи для нарізання, приготування та видачі страв);
6) чистота посуду;
7) стан зберігання продуктів харчування (холодильники та склад із овочами та фруктами);
8)наявність добових проб страв;
9) рівень задоволеності учнів шкільним меню;
10) дегустація готових страв;
11) перевірка інших аспектів специфіки щоденного робочого процесу на кухні та її персоналу.
В ході перевірки порушень відповідно до
вимог законодавства виявлено не було.
Здорове харчування – запорука здорового майбутнього!
