Представники Одеського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ зібрали голів громад – членів Асоціації, щоб обговорити питання співпраці та життєдіяльності громад в умовах воєнного стану.
В заході взяв участь голова Одеської обласної військової адміністрації Олег КІПЕР. Він зазначив, що в умовах сьогодення збиратися та обмінюватися досвідом, що робить Одеське регіональне відділення, дуже важливо.
Голова Одеського регіонального відділення ВАОТГ, Красносільський сільський голова Марина АРХІРІЙ привітала учасників заходу, зазначивши, що органи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану стали тим муніципальним фронтом, який не лише відповідає за життєдіяльність громад, а й в екстремальних умовах втілює реформи України. Регіональне відділення активно працювало у 2023 році. Для більш ефективного виконання поставлених завдань налагоджено більш тісні горизонтальні комунікації між громадами та вертикальні - на рівні районної і обласної військових адміністрацій.
Голови громад ознайомилися з питаннями енергетичної безпеки сучасних територіальних громад, новими програмами та навчанням спеціалістів з енергоменеджменту.
Також ознайомилися з роботою платформи «Безпека: Екологія», з досвідом міжмуніципального і транскордонного співробітництва, розробками стратегій розвитку і формування планів відновлення та розвитку громад , з можливостями фінансування сегменту ММСБ, кредитними програмами від Ощадбанку, грантовими програмами від Уряду та пріоритетами співпраці з ММСБ.
Плідно попрацювавши, Одеське регіональне відділення ВАОТГ та Об’єднання організацій роботодавців Одеської області підписали Меморандум про співпрацю.
По завершенню заходу присутні мали змогу поспілкуватися та обговорити нагальні питання.