9 серпня працівники селищної ради та фахівці Держпродспоживслужби провели моніторинг цін у суб’єктах господарювання роздрібної торгівлі та автозаправних станціях на соціально значущі товари на території нашої громади.

З метою забезпечення цінової стабільності в умовах воєнного стану, та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 проводить контроль за дотриманням суб’єктами господарювання норм чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін.
Для здійснення контролю на об’єктах роздрібної торгівлі проводяться цінові спостереження на товари, що мають істотну соціальну значущість: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, крупу вівсяну, свинину, яловичину, птицю (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметану, курячі яйця, соняшникову олію, цукор кристалічний, капусту білокачанну, цибулю ріпчасту, буряк, моркву, картоплю, бензин, дизельне пальне, газ скраплений.
Савранська селищна рада закликає суб’єктів господарювання не допускати необґрунтованого підвищення цін на ці товари у період воєнного стану в країні.
Шановні громадяни! Якщо ви виявили неправомірне підвищення цін, повідомте про це Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.