4 серпня 2022 року селищний голова Сергій Дужій очолив комісію з огляду будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження освітніх закладів громади, які плануються використовувати для укриття дітей та працівників закладів освіти.

Комісія здійснила перевірку споруд цивільного захисту та простих укриттів, на готовність до 2022-2023 навчального року та створення безпечних умов перебування в них учнів і працівників закладів освіти.
Облаштування споруд знаходиться на стадії завершення, але ще потрібно усунути деякі недоліки відповідно до рекомендацій від ДСНС щодо організації укриттів в об'єктах цивільного захисту персоналу та дітей.
«Облаштування укриттів наразі є головним завданням усіх шкіл у процесі підготовки до навчального року. Сховища у навчальних закладах нашої громади мають бути відремонтовані до 10 серпня – саме таке стоїть завдання. Їх готовність обов’язково перевірить комісія» - наголосив селищний голова Сергій Дужій.
Комісія відпрацювала всі можливі варіанти для вирішення питання облаштування укриттів, надала рекомендації згідно законодавства щодо приведення найпростіших захисних споруд у готовність до використання за призначенням.
Разом з тим, Сергій Дужій звернув увагу, що створення безпечних умов для навчання наших дітей – найголовніша мета нового навчального року.