Сьогодні, 01.12.2021р. відділом соціального захисту населення Савранської селищної ради здійснено перевірку діяльності фізичних осіб, які надають соціальні послуги особам не здатним до самообслуговування та отримують компенсацію, призначену їм відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України № 558 від 29.04.2004 « Порядок призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» та № 859 від 23.09.2020 року « Порядок подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» і проживають на території с. Гетманівка.

В ході перевірки проведенно обстеження отримувачів компенсації та їх підопічних, що проживають на території зазначених сіл, складено 3 акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Виявлено два випадки порушення законодоваства з боку отримувача компенсації: не здійснює догляд, а компенсацію отримує.

По результатам перевірки відділом соціального захисту населення Савранської селищної ради буде направлено лист до Савранського відділу соціального захисту населення Подільської РДА про припинення виплати компенсації особам, які не здійснюють догляд.