23 листопада 2021 року під головуванням селищного голови Дужія С.Г. відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради.

 

ПРОТОКОЛ №19

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради

23 листопада 2021 року                                                                                            смт. Саврань

Присутні:

Головуючий – голова селищної ради, голова комісії ТЕБ та НС селищної ради Дужій С.Г.

Члени комісії – за окремим списком.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Про відновлення роботи закладів загальної середньої освіти в очному режимі на території Савранської територіальної громади Одеської області.  

 

Доповідач: Усата Світлана Іванівна – начальник відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради.

Заслухавши доповідь начальника відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 13.09.2021 №954 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 і від 29 червня                 2021 р. №677», керуючись постановою Головного Державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 №10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), враховуючи протокольне рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі – ТЕБ та НС) від 15.10.2021 №38, протокольне рішення комісії з питань ТЕБ та НС Подільської райдержадміністрації від 16.10.2021 №10/21 «Про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2, на території Подільського району Одеської області та вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання її поширенню», протокольне рішення комісії з питань ТЕБ та НС Савранської селищної ради від 19.10.2021 №17 «Про посилення протиепідемічних заходів відповідно до «червоного» рівня епідемічної безпеки поширення гострої респіраторної хвороби СOVID-19 на території Савранської селищної ради Одеської області», враховуючи лист Міністерства освіти і науки України від 16.11.2021 №1/19840-21, за результатами доповіді та з урахуванням її обговорення комісія  

 

 

ВИРІШИЛА:

1. Дозволити відвідування закладів загальної середньої освіти на території Савранської територіальної громади здобувачами освіти 5-11 класів за умови:

1.1. Усі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

З 24.11.2021 року

1.2. Інші працівники що не мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (мають одне щеплення):

1.2.1. Педагогічні працівники (таких залишилося по 1-му в 4-х закладах) проводять навчання дистанційно.

                                                                                                   До отримання другого щеплення

1.2.2. Технічні працівники не контактують з іншими технічними, педагогічними працівниками та учнями.

       До отримання другого щеплення

 

2. Відповідальність за організацію та виконання карантинних заходів покласти на керівника закладу освіти.

3. Керівнику закладу освіти:

3.1. Забезпечити щоденний контроль за виконанням карантинних заходів.

3.2. Забезпечити щоденний температурний скринінг персоналу, вжити заходів щодо самоізоляції усіх працівників та учнів, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

3.3. Забезпечити допуск до роботи персоналу за умови використання засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно). Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок повинен бути забезпечений захисною маскою або респіратором та захисними окулярами, або захисним щитком, а також одноразовими рукавичками.

3.4. Допуск до закладу освіти батьків дозволити тільки за умови використання ними засобів індивідуального захисту.

3.5. На всіх входах до закладу організувати місця для обробки рук антисептичними засобами.

3.6. У розкладі занять передбачити визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів.

На період дії карантинних обмежень

 

Селищний голова,

голова комісії ТЕБ та НС                                                                 Сергій ДУЖІЙ  

Секретар комісії                                                                                   Анатолій ІВАШКОВСЬКИЙ