6 липня завершилося святкування фестивалю Івана Купала - "Квітка папороті". 

Мешканці та гості Савранської громади мали змогу долучитися до наймістичнішого, романтичного та дуже красивого свята. Тож, всі полишили свої домашні справи аби насолодитись веселощами, позитивною атмосферою, а також поспостерігати за обрядами та традиціями народного гуляння Івана Купала.
На території гуляння діяла виставка-ярмарок народних майстрів де кожен міг придбати вироби ручної роботи собі на згадку – прикраси або сувеніри.
Також на березі Південного Бугу діяла виїзна торгівля. Таким чином підприємці облаштували зони швидкого харчування, де присутні могли поласувати смачними стравами та закусками.
Для наймолодших відвідувачів працювали - атракціони, батути, також малеча могла поласувати солодкою ватою.
У заходах приймали участь селищний голова Сергій Дужій, голова Подільської районної державної адміністрації Михайло Лазаренко, голова Подільської районної ради Софія Ходюк, депутат Верховної Ради України Степан Чернявський, які привітали мешканців  та гостей з цим чудовим святом, побажавши всім присутнім, за старою легендою, в Купальську ніч знайти цвіт папороті та бути щасливими.
Кульмінацією вечора стало вогнище, яке палало до самого неба. Народне повір'я говорить: якщо стрибнути через купальське вогнище, то відчистишся від гріхів. Закохані пари, перевіряючи свої почуття, повинні стрибнути через полум'я, тримаючись за руки. Якщо не відпустили один одного - значить, почуття міцні.
Свято Купала вдалося на славу, а відродження прадавніх традицій потішило душу всіх учасників заходу.