Відділ земельних ресурсів Савранської селищної ради повідомляє, що по завершенню жнив озимих, ранніх зернових та технічних культур, роботи у полях не закінчувалися. Господарствами активно проводився післязбиральний обробіток ґрунту, готувалися угіддя до посіву озимих культур. Але, на даний час погодні умови не сприятливі для посіву. Продовжує утримуватися спека, опади відсутні, що в свою чергу значно вплинуло на хід посіву озимого ріпаку. На сьогоднішній день на території громади його засіяно 1759 га. Фактичні обсяги посіву залежатимуть від подальших погодних умов, зокрема продуктивної вологи в ґрунті.
Високі температури також значно прискорили терміни збирання пізніх культур. На території Савранської громади вже обмолочено більше тисячі гектар площ, засіяних соняшником, деякими господарствами розпочато і збір кукурудзи. Збір пізніх культур ще лише набиратиме обертів, але попередньо визначена урожайність соняшнику в середньому по громаді на даний час становить 20,08 ц/га, кукурудзи – 50 ц/га.
Розпочато збір сої – її на території громади посіяно 157 га.
Агровиробники продовжують працювати задля внутрішньої, продовольчої безпеки. Попри аномальну спеку, відсутність вологи - аграріями проводяться всі необхідні польові роботи та заходи для успішного ведення сільського господарства. Незважаючи на труднощі сьогодні умов сільгоспвиробництва, аграрії з відповідальністю та наполегливістю ставляться до ведення аграрної справи, роботи на землі, адже забезпечення продовольчої безпеки, одержання гарних врожаїв залишається найважливішим завданням для товаровиробників у сільському господарстві.