З настанням літньої пори та приходом аномальної спеки, звертаємось до всіх жителів громади! Велике прохання утриматись від спалювання сміття та сухої трави. Прохання провести з дітьми роз’яснювальні розмови, щодо заборони користування сірниками у спеку біля сухої трави чи очерету. І нам дорослим незавадить бути обережнішими , кинувши недопалок обов'язково переконайтесь, що він потушений подбайте про свою безпеку та безпеку оточуючих!
Отже, ще раз про головне — під час випалювання сухостою гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушаючи при цьому ослаблену іншу флору.
При сильній трав`яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту. До речі, гинуть і ті, що беруть участь у процесі утворення ґрунту, а також винищують різних шкідників. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам.
Випалювання наносить пряму шкоду й здоров`ю людини, оскільки дим від спалювання трави їдкий, густий, неприємний — їсть очі, неприємно пахне. До того ж в покладах сухої трави часто таїться сміття, небезпечне для спалювання.
Також, трав`яні пожежі є одним із джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.