28 червня українці відзначають 28-му річницю з Дня ухвалення Конституції України - основного Закону, яким повага до людської гідності та свободи визнається найвищою цінністю.
В умовах війни День Конституції має для кожного з нас особливе значення. Нажаль, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними та незалежними, відстоювати права і свободи у кривавій та підступній війні з агресором. Але у них нічого не вийде. Конституція України ще 28 років тому відправила у минуле все радянське й «руській мір», задекларувавши наші суверенітет і незалежність. Ми остаточно виборемо свою незалежність й право бути вільним народом на своїй землі, зі своєю конституцією та мирним небом.
Сьогодні в селищі Саврань пройшов тематичний захід до Дня 28-ої річниці Конституції України. В урочистому заході взяли участь заступник селищного голови Олександр Лавренюк, депутати, представники організацій, підприємств й установ громади та громадськість.
Традиційно захід розпочали зі вшанування пам’яті полеглих за Україну та виконанням Державного Гімну.
Олександр Михайлович звернувся до всіх присутніх з вітальним словом. Він подякував військовим, бійцям територіальної оборони, цивільним, волонтерам, усім, хто долучається до захисту країни та збору допомоги для ЗСУ й постраждалим мешканцям.
З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття Конституції України заступник селищного голови вручив Почесні грамоти селищної ради кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності в різних галузях.
З музичними привітаннями виступили артисти та творчі колективи КЗ "Центр культури, дозвілля і туризму " Савранської селищної ради.
По завершенні заходу присутні поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка та «ДОШКИ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ».IMG 6231IMG 6242IMG 6274IMG 6360IMG 6391