Відділ земельних ресурсів Савранської селищної ради повідомляє, що на території громади на сільськогосподарських угіддях розпочався та набирає обертів сезон зернозбиральних робіт ранніх зернових та зернобобових культур. Традиційно розпочали з гороху та озимого ячменю, які займають порівняно невеликі площі сільськогосподарських земель.

В господарствах ще очікується стиглість зерен пшениці та ріпаку. Наразі в розпалі жнива ячменю, первинний показник урожайності становить на сьогодні 52,8 ц/га; неспішно завершується збір зернобобових - гороху з урожайністю попередньо – 28,3 ц/га.

Зернозбиральна кампанія розпочалася вчасно та триває помірно. Аграрії добре та своєчасно підготувались до зернозбиральної кампанії. У полях простежується чітка організованість та спеціальні вміння агровиробників, і як планувалося - жнива проводяться власними силами – без залучення найманої техніки. При взаємодії з місцевим самоврядуванням та адміністрацією щодо реалізації аграрної політики, чіткого інформування у напрямках роботи господарств відчутна впевнена взаємодія керівників господарств, представників агроформувань, що свідчить про управлінський підхід та професійне виховання аграріїв.

Жнивний період не дає багато часу – господарствам необхідно встигнути швидко і якісно зібрати врожай. Сприятливих Вам погодних умов, в оптимальні строки провести жнива, хороших врожаїв, справджених надій та достойних цін на вашу продукцію. Дякуємо кожному сільськогосподарському виробнику за багатоденну важку та цінну працю.

Продовольча безпека в громаді - кожної родини у Ваших впевнених, надійних руках.