З перших днів війни територія сучасної України стала ареною кривавих битв на східному фронті.
Горем і болем війна увірвалася в кожну українську домівку. Вона залишила після себе катастрофічні наслідки: розгромлені міста і села, скалічені долі, обірвала життя мільйонів людей. Ця, небувала в історії за своїми масштабами, війна забрала життя кожного п’ятого українця.
Сьогодні український народ знову відчуває весь жах війни. Наші співвітчизники знову героїчно боронять свою країну від агресора, який цього разу прийшов зі сходу. З честю захищають кордони України, незалежність, свободу і мужні воїни Савранської громади.
В День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, ми згадуємо усіх полеглих, загиблих, замучених у нацистській неволі, померлих у тилу від голоду і поневірянь. У цей день ми вшановуємо пам’ять кожного, хто ціною свого життя виконав обов'язок перед країною та виборював мир для українського народу.
У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні низько вклонімося усім захисникам рідної землі. Схилімо голови у хвилині мовчання за тими, хто віддав життя за мир і Україну.
Вічна пам'ять загиблим!
Честь і слава живим героям!