27 червня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО спільно з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Олега КІПЕРА.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО розповів про ситуацію на Подільщині. Детальніше – у відео.

Про санітарно-епідеміологічний стан на території Одеської області доповідали:
  • Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Марина ПЕТРОСЯНЦ детально розповіла про санітарно-епідеміологічний стан на території Одеської області та загрози, спричинені руйнуванням Каховської ГЕС, внаслідок чого були підтоплені південні регіони. Наразі ситуація є стабільною, проте потребує моніторингу та уваги.
  • Генеральний директор Державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Арам АНТАШЯН доповів про санітарно-епідеміологічний стан на території Одеської області.
  • Директор Департаменту екології та природних ресурсів Павло БУЛАНОВИЧ розповів про стан забруднення акваторії Чорного моря внаслідок руйнування Каховської ГЕС. Завдяки оперативним діям всіх служб вдалося значно зменшити негативні наслідки підриву ГЕС для екологічного стану регіону. Ситуація контрольована, регулярні перевірки всіх показників тривають.
Також увагу було приділено таким питанням:
1. Про стан лікарень в області та особливості проведення реорганізації в сфері, кадрове і фінансове забезпечення новостворених структур, підтримку сектору надання первинної медико-санітарної допомоги розповіла директорка Департаменту охорони здоровʼя Одеської обласної державної адміністрації Наталія ОДАРІЙ-ЗАХАР’ЄВА.
2. З інформацією про підготовку закладів освіти області до нового навчального року та особливості організації процесу навчання в умовах воєнного стану виступив директор Департаменту освіти і науки Олександр ЛОНЧАК. Також він висвітлив питання цифровізації освітнього процесу, реформи системи харчування, кадрового забезпечення закладів та перспективи розвитку професійно-технічної освіти в регіоні.
3. Питання про підготовку до проведення комплексу збиральних робіт у 2023 році висвітлила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Алла СТОЯНОВА. Вона зазначила, що в області проходитимуть жнива на території завбільшки більш ніж 1 мільйон гектарів землі, а початок жнив на Одещині відкриває сезон робіт в усій Україні. Збиральна кампанія вже розпочалася, Подільський район включився в роботу.
4. Т.в.о. директора Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Катерина МАРЧЕНКО поінформувала присутніх про удосконалення координації міжнародної діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеської області.
Крім того, особливу увагу Олег КІПЕР приділив таким питанням:
1. Стан бомбосховищ та укриттів в області, необхідність перевірки та доведення до ладу всіх приміщень.
2. Надання допомоги жителям Одещини, що втратили житло внаслідок воєнної агресії рф, відпрацювання звернень громадян щодо отримання матеріальної допомоги.
За підсумками наради посадовим особам було надано додаткові доручення.