Савранський відділ Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості інформує про можливість вирішення питання зайнятості для окремих категорій громадян, які не мають статусу безробітного, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Йдеться про отримання Ваучера на навчання – документу, який дає право безкоштовно опанувати нову, більш затребувану на ринку праці професію.

Сьогодні відбулась робоча зустріч начальника Савранського відділу Наталі Цибулько з директором Північного центру професійної освіти Ярославою Жирун. Північний центр професійної освіти є навчальним закладом у Савранській громаді, що має ліцензію на навчання за ваучером.
Під час зустрічі акцентовано увагу на реалізації службою зайнятості активних програм для підтримки населення, отримання ваучера на навчання, який дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію за професіями та спеціальностями, а також підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні в навчальних закладах.
В ході робочої зустрічі були надані консультації щодо механізму отримання ваучера, категорій осіб, які мають право ним скористатися та нюансів організації навчання за ваучером у закладах освіти.