Через велику кількість заяв, підготовка індивідуальних відповідей через ДАР займе багато часу, тому ми вирішили скоротити для заявників час на очікування таким чином:

??
До 24 березня кожен отримувач добрив чи насіння соняшника отримає повідомлення про статус своєї заявки на електронну адресу, вказану у заявці. Повідомлення на ел.пошту прийдуть від СОК Зерновий (http://www.zerno.org.ua/coop/zernovyi) - адміністратора цього проєкту зі сторони Програми USAID АГРО. СОК Зерновий також повідомить про місце і час, коли насіння чи добрива можна буде забрати зі складу власним транспортом отримувача, а також інші деталі.

Додатково, публікуємо списки отримувачів добрив та насіння соняшника тут (https://docs.google.com/.../1frJ4S.../edit...). Ви можете самостійно перевірити, чи є Ваше підприємство у списку отримувачів насіння чи добрив від Програми USAID АГРО, за номером заявки чи назвою підприємства.

?
Заявки на отримання насіння кукурудзи ще обробляються та до кінця тижня будуть передані Всеукраїнській асоціації громад (ВАГ). ВАГ є адміністратором проєкту з роздачі насіння кукурудзи та безпосередньо контактуватиме із отримувачами насіння, щоб повідомити їх про статус заявки.

?
Загалом за програмами ініціативи USAID AGRI-Україна:
✅ 6 300 господарств отримають добрива
✅ 1 211 господарств отримають насіння соняшника
✅ Близько 700 господарств отримають насіння кукурудзи від компанії Байєр Україна

Видача насіння та добрив затвердженим заявникам очікується після 5 квітня.