Відділ соціального захисту населення Савранської селищної ради НАГАДУЄ власникам житла,
які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб, компенсувати витрати на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до урядової постанови від 19.03.2022 р. №333.
Для отримання компенсації власникам житла необхідно звернутися до відділ соціального захисту населення Савранської селищної ради (за адресую: вул. Горького, 1, другий поверх) або в старостат, подати відповідну заяву та надати такі документи:
– копія паспорта з місцем реєстрації та коду платника податків власника житла;
– копія правовстановчого документа на житло (витяг про реєстрацію, договір купівлі-продажу, дарування, рішення суду, свідоцтво про право на спадщину);
– заява встановленого зразка (надається у відділі соціального захисту населення).
Для отримання компенсації власник житла має подавати з 1 по 5 число кожного місяця до відділ соціального захисту населення Савранської селищної ради заяву про отримання компенсації (при цьому необхідно мати реквізити з банку про рахунок).
Розрахунок здійснюється з урахуванням кількості людино-днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи. Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 грн.
Зауважуємо, що власник житлового приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.