Шановні мешканці громади!

В опалювальний період осінньо-зимового сезону, коли всі активно використовують зігрівальні прилади, просимо вас дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Отже, головна порада рятувальників – пам’ятати про безпеку!

Якщо у вас немає можливості витратити гроші на сучасний обігрівач, то пропонуємо вам кілька перевірених часом способів, які допоможуть не замерзнути взимку. По-перше, утепліть вікна. Зробити це можна поролоновими чи клейкими стрічками для обклеювання вікон, самоклеючим папером. Майже безкоштовний метод – самотужки вирізати смужки із паперу чи ситцевої тканини, обмакнути їх у мильний розчин та обклеїти ними вікна. По-друге, доведено, що тепло випромінюється через віконне скло. Тому взимку краще повісити на вікна щільні штори. Значення має і колір. Краще, щоб вони були світлими, бо темні штори поглинають більше тепла. Також можна взяти лист фанери та обклеїти його алюмінієвою фольгою, після чого прикріпити його позаду батареї. Таким чином тепло буде відбиватися та потрапляти безпосередньо в кімнату, а не гріти стіну.

Улаштування тимчасових печей (буржуйок) у приміщеннях не дозволяється, а температура зовнішньої поверхні електричних опалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 85 С.

Користуйтесь тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишайте їх без нагляду навіть на короткий час. Обов’язково вимикайте електроприлади на ніч та коли виходите з дому. Не застосовуйте в електролічильниках саморобні запобіжні плавкі вставки.

Бережіть своє життя та життя ваших близьких!