30 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ОНН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.
Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або закордон та шукають нову роботу.
Тому, з метою зміцнення людської гідності, безпеки життя та громадської позиції, а також підвищення обізнаності населення щодо сучасних проявів торгівлі людьми та усунення ризиків торгівлі людьми у зв’язку з війною, представники служби у справах дітей разом з представниками відділу соціального захисту населення та КУ «Центр надання соціальних послуг» Савранської селищної ради підготували та провели вуличну акцію на тему «Стоп! Торгівлі людьми!» та засідання круглого столу присвяченого даній проблемі.
Під час засідання розглянуто напрямки діяльності суб’єктів взаємодії щодо запобігання торгівлі людьми у нашій громаді, адже підвищення рівня поінформованості громадян щодо протидії торгівлі людьми і захист прав людини є ключовими завданнями сьогодення.