Сьогодні, 26 березня 2024 року, виконуючий обовязки селищного голови Олег Жирун провів робочу зустріч з державним фітосанітарним інспектором Юрієм Салюком.
Метою цієї зустрічі було обговорення питань, пов'язаних з локалізацією та контролем над поширенням небезпечного карантинного бур'яну – амброзії полинолистої. Цей бур'ян є серйозною загрозою не лише для сільськогосподарських культур, а й для здоров'я місцевого населення, оскільки викликає алергічні реакції та інші проблеми зі здоров'ям.
Під час зустрічі були обговорені різні стратегії боротьби з амброзією, включаючи хімічні, біологічні та механічні методи. Важливим аспектом було вирішення питання про надання дорадчих послуг суб'єктам господарювання та населенню щодо запобіганню поширенню та ефективних методів боротьби з цим проблемним бур'яном.
«Нам необхідно об'єднати зусилля для того, щоб запобігти поширенню амброзії та захистити наше середовище та здоров'я наших громадян», - підкреслив Олег Жирун під час зустрічі.
Інспектор Юрій Салюк висловив готовність надати необхідну допомогу та консультації щодо ефективних методів боротьби з цим бур'яном, а також підкреслив важливість попереднього інформування громадськості про небезпеку амброзії.
Зустріч завершилася з погодженням ряду конкретних рішень та планів дій, спрямованих на забезпечення безпеки та здоров'я місцевого населення.