16 лютого 2023 року згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022 в Україні відзначається День Єднання України.
Зранку в селищі Саврань біля пам’ятника Т.Г. Шевченка розпочався урочистий захід присвячений Дню Єднання України.
В заході взяли участь представники Савранської селищної ради, Подільської районної військової адміністрації, шостого відділу Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, організацій та установ громади, депутати та жителі громади.
Перед початком заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих військовослужбовців та мирних громадян внаслідок збройної агресії російської федерації.
Представники шостого відділу Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Олександр Гораш та сержант Володимир Пашковський урочисто підняли Державний прапор України. Відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка.
Цьогоріч ми як ніколи розуміємо і відчуваємо справжній зміст цього свята. Це не історії з книжок, це наша реальність. З перших днів повномасштабного вторгнення українці стали пліч-о-пліч і продовжують йти до своєї спільної мети - вибити ворога з рідної землі.
Хай майорить у рідних кольорах сьогодні Україна для тих, хто бореться за кожен клаптик української землі, для тих, хто чекає повернення у рідну домівку, для тих, хто зараз не може відкрито розгорнути державний прапор у себе вдома, але чекає на ЗСУ.
Україна – це земля, де ми народилися й живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Усім нам люба й дорога наша мати – Україна.
У єдності наша сила і перемога.