День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт Злуки українських земель. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

21 січня 2022 року в селищі Саврань відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли участь селищний голова Сергій Дужій, перший заступник селищного голови Микола Базей, заступник селищного голови Олександр Лавринюк, працівники апарату селищної ради, керівники установ та організацій, представники громадських організацій та місцеві жителі.

Після урочистого відкриття до присутніх звернувся селищний голова Сергій Дужій, який привітав присутніх із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликав до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя громади.

По завершенню урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.