ПРОТОКОЛ №20

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та

надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради

8 грудня 2021 року                                                                                                    смт. Саврань

Присутні:

Головуючий – голова селищної ради, голова комісії ТЕБ та НС селищної ради Дужій С.Г.    

Члени комісії – за окремим списком.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Про встановлення на території Савранської селищної територіальної громади «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом RS-СоV-2.

Доповідає: Орлов Олег Анатолійович - головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Савранської селищної ради Одеської області.

 

ВИСТУПИЛИ:

Орлов О.А. доповів про рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі КТЕБ та НС) від 06.12.2021 №47 про скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення на території Одеської та інших областей гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2 з 00 год. 00 хв. 07.12.2021 року, протокольне рішення КТЕБ та НС Подільської райдержадміністрації від 07.12.2021 №12/21 «Про впровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2 на території Подільського району» та запропонував проєкт рішення КТЕБ та НС Савранської селищної ради Одеської області.

Відповідно до пункту 3 постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови КМУ від 24.11.2021 №1240 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677», за результатами доповіді та з урахуванням її обговорення

ВИРІШИЛИ:

 

1. Встановити на території Савранської селищної територіальної громади обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2.

Невідкладно

2. Відповідно до «жовтого» рівня:

2.1. Продовжити заборону перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу.

2.2. Продовжити заборону відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% учнів та співробітників. Продовжити заборону роботи закладів освіти, в яких вакциновано менше ніж 100% персоналу.

2.3. Для проведення масових заходів, роботи закладів культури, закладів громадського харчування, роботи спортзалів, міжобласних перевезень дотримуватися наступних карантинних вимог:

- Всі працівники та відвідувачі повинні мати один із наступних документів: жовтий COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів), зелений COVID-сертифікат (чинний 365 днів), міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів), іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів), негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години), сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

На період проведення карантинних заходів

3. Рекомендувати Савранському відділу Головного управління Держпродспожив-служби в Одеській області, сектору поліцейської діяльності №2 ВП №1 Подільського РУП ГУ Національної поліції в Одеській області здійснювати контроль за дотриманням суб'єктами господарювання встановлених протиепідемічних заходів закладами освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, агропромисловим ринком, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

На період проведення карантинних заходів

4. Виконавчому комітету Савранської селищної ради, головному спеціалісту по комунікаціям з громадськістю та інформаційному забезпеченню діяльності ради продовжити проводити широку інформаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) відповідно до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

На період дії карантинних обмежень

.

          

Селищний голова,

голова комісії                                                                                   Сергій ДУЖІЙ

Секретар комісії                                                                                  Олег ОРЛОВ