З метою проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 25.11.2021 р. начальником Подільського районнного сектору № 5 філії державної установи "Центр пробації в Одеській області" Олегом Тімановським спільно з фахівцем із соціальної роботи КУ «Центру надання соціальних послуг» Савранської селищної ради Оксаною Рябецькою та головним юристом відділу Савранське бюро правової допомоги Віталієм Гаврилюком провели інформаційно захід для осіб, що перебувають на обліку пробації, на тему: «Офіційне працевлаштування – гарантія уникнення трудової експлуатації».

Метою проведення  заходу була інформаційно-роз’яснювальна робота щодо запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та захисту інтересів українців, які шукають роботу за кордоном.

Проблема є досить актуальною, адже багато наших співвітчизників здійснюють трудову діяльність у нашій країні та за її межами у статусі нелегальних працівників. Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Під час заходу присутніх ознайомили з нормами Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», зокрема, що таке домашнє насильство, його види та перелік суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, як не потрапити в рабство, коли плануєш виїжджати на роботу за кордон.

Ефективна і злагоджена робота усіх, хто надає допомогу постраждалим від домашнього насильства, є одним із найважливіших інструментів у боротьбі із цією проблемою в нашій державі.