19 листопада 2021 року в режимі офлайн-онлайн працівники служби у справах дітей селищної ради взяли участь в III Всеукраїнському Відкритому Форумі «Багатодітна сім'я України».

Форум проходив за участю міністра соціальної політики України та керівництва області м. Одеса.

Головна мета Відкритого Форуму – пропагування великої, міцної, успішної багатодітної родини, розширення простору взаємодії представників багатодітних сімей та профільних державних структур для поліпшення соціального та економічного становища даних сімей в Україні.

Також на заході обговорено проблемні питання у сфері реалізації сімейної політики:

  • Безоплатний проїзд дітей з багатодітних сімей у міському та приміському транспорті. Державні гарантії, міські ініціативи (управління транспортно - комунікаційної інфраструктури)
  • Організація харчування у закладах освіти для дітей з багатодітних сімей різних вікових категорій. Гаджетилізація – як допоміжний захід у покращенні системи навчання у період карантинних обмежень (департамент освіти і науки)
  • Порядок призначення державних соціальних допомог сім’ям з дітьми (департамент соціальної та сімейної політики)
  • Фізичне здоров’я нації - запорука щасливого майбутнього. Організація роботи комунальних установ області, підпорядкованих управлінню фізичної культури та спорту (управління фізичної культури і спорту)